dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Aanleg natuurvriendelijke oevers bij Babyloniënbroek

28 augustus 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Waterschap Rivierenland legt natuurvriendelijke oevers aan langs een gedeelte van de kanalen van Heusden en Altena bij Babyloniënbroek.

Het zijn flauw aflopende oevers van zo'n acht meter breed. Over een lengte van 400 meter legt het Waterschap deze oevers aan op gronden van het waterschap. Ze bieden veel ruimte voor het opvangen van grote hoeveelheden neerslag. Daarnaast creëren ze kansen voor een gevarieerde plantengroei en een gezond leefmilieu voor (water-)dieren. Dat draagt bij aan een goede waterkwaliteit.

Ook komt er op deze locatie een landbouwbrug, zodat er een doorgaande onderhoudsroute langs het kanaal komt.

De uitvoering start in augustus 2013. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind oktober klaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij projectleider Simon Opić, via telefoon 0344 - 64 93 62 of email s.opic@wsrl.nl

(Foto Rijkswaterstaat)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.