vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys starten sterk

28 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - RIJNSBURG - Kozakken Boys speelde afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Topklasse. In Rijnsburg waren de plaatselijke Boys de tegenstander.

Na een 1-0 ruststand, sleepten de Kozakken, net als in de vorige wedstrijd in Rijnsburg, de overwinning na rust binnen. De Boys misten door openstaande schorsingen Bot, Jakoba, Lock en Pollemans. Deze vier zagen vanaf de tribune dat Kozakken Boys ijzersterk begon aan het duel tegen het tot titelkandidaat gebombardeerde Rijnsburgse Boys. Achterin was het nieuwkomer Lucius die samen met Mulder de rust bewaarde en oud-Spakenburg speler Ignacio niet in zijn spel liet komen. Op het middenveld speelde Gwaeron Stout een sterke wedstrijd, waarin hij gaten dicht liep en het spel continu verplaatste. Aan de linkerkant zorgde Yildirim voor gevaar met zijn razendsnelle acties, terwijl voorin de lepe Irilmazbilek en Martha op hun kans wachten. Deze kansen voor de twee spitsen lieten niet lang op zich wachten.
Na een kwartier werd Irilmazbilek alleen voor de keeper gezet, maar verzuimde hij de trekker over te halen. Niet veel later was het Martha die de kans kreeg, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Rijnsburgse Boys-keeper Van Nieuwkoop. Wat veel mensen langs de kant daarna verwachten gebeurde ook. Het totaal niet in de wedstrijd zittende Rijnsburg kreeg misschien wat makkelijk een strafschop. Kevin Winter schoot deze in de rechterhoek binnen, waar Mathijs Donatz toch dichtbij zat. Na rust kwam Kozakken Boys weer sterk uit de kleedkamer.
Binnen een minuut kwam Mohammed Hammouti dreigend het Rijnsburgse strafschopgebied binnen. Hij hield goed overzicht en zette Arif Irilmazbilek in kansrijke positie. Deze wist er nu wel raad mee, waardoor de Boys weer helemaal terug waren in de wedstrijd.

Waar Rijnsburgse Boys op zoek bleef naar goed spel, gingen de Kozakken op zoek naar de overwinning. De treffer die de drie punten bezorgde voor de Werkendammers kwam op naam van Benjamin Martha. Ismail Yildirim zette hem met een uitstekende steekbal alleen voor de keeper, waarna ook Martha nu wel het net trof. Rijnsburgse Boys probeerde het laatste kwartier nog wat te forceren, maar keeper Donatz en de rest van de achterhoede hield uitstekend stand.
Ook Kozakken Boys kreeg nog wat mogelijkheden om de score uit te breiden, maar door ongelukkigheden en verkeerde keuzes bleef de stand op 1-2. De Boys kunnen hiermee terugkijken op een goed begin van het seizoen, waarin met dit spel nog veel moois op het menu kan staan.

Woensdag speelt Kozakken Boys zijn volgende wedstrijd. In de eerste ronde van de KNVB Beker komt dan Zondag Topklasser Be Quick 1887 op bezoek op De Zwaaier. De wedstrijd begint om 20.00 uur.