vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De Klerk: miljoenenopdracht onderhoud sluizencomplexen

27 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Klerk B.V. uit Werkendam krijgt van Rijkswaterstaat Noord-Holland de opdracht voor baggerwerkzaamheden en groot onderhoud aan twee sluizencomplexen.

Het gaat om een opdracht van vele miljoenen euro's die luidde: 'Het betreft onderhoudsmaatregelen zoals reviseren,conserveren, repareren en vervangingswerkzaamheden aan sluisdeuren/schuiven, meerstoelen remmingswerken en enige baggerwerkzaamheden in het noordzeekanaal inclusief de Prins Willem Alexander Sluis te Schellingwoude en de Noordersluis te IJmuiden.'

Op de aanbesteding zijn drie inschrijvingen binnengekomen en De Klerk B.V. schreef als gunstigste in.

Divisies
De Klerk Werkendam bestaat uit drie divisies: De Klerk Waterbouw, De Klerk Bouwbedrijf en De Klerk Staalconstructie. Met name de 'poot' Waterbouw wordt betrokken bij het aanbestede project. Met het zelfvarend baggerschip ‘Volkerak’is De Klerk in staat om grote baggerwerkzaamheden in eigen beheer uit te voeren. Dieptes tot twintig meter vormen geen enkel probleem. Door de aanschaf van de stoombok ‘Bergsche Maas’ is in de achterliggende jaren ook veel ervaring opgedaan met de wisseling van sluisdeuren. 

Lees meer over:

klerk sluizen opdracht
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.