zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond Schouten rijdt zware race

27 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Op het circuit van Oschersleben (Duitsland) werd afgelopen weekend de derde wedstrijd voor het Wereld Kampioenschap Endurance verreden. Raymond Schouten stond samen met teamgenoten Didier van Keymeulen en Lucas Mahias aan de start voor het Belgische DG Sport Herock team.

Al vanaf de eerste vrije trainingen bleek dat het team ook dit weekend weer een goed pakket had en constant rondetijden kon noteren die goed waren voor een plaats binnen de top-10. Vanaf een 8e startplaats overall, derde in de Superstock klasse, begon Didier van Keymeulen de race om na in totaal 8 uur racen een goede 8e plaats overall te noteren en plaats te nemen op het podium in de Superstock klasse met een derde plaats.

Geweldig
Schouten: ”Het winnen van de “zes uren van Francorchamps” was al erg mooi, maar om hier in Oschersleben, een week later, op het podium te staan tijdens de WK Endurance wedstrijd is natuurlijk geweldig voor ons allemaal. Het was een goed weekend, we hadden al snel een goed ritme te pakken en konden rondetijden noteren die erg dicht bij elkaar lagen en ons de achtste startplaats overall opleverde.'
De race was zwaar, het was 8 uur racen en omdat de temperatuur erg hoog was en het een fysiek zwaarder circuit is moesten de coureurs allemaal het uiterste van zichzelf vragen. 'Omdat we wisten dat enkele teams een sneller race ritme hadden, hadden we van het team de opdracht gekregen om niet te hard te pushen, geen fouten te maken en ons eigen ritme te rijden wat ons uiteindelijk naar het podium bracht! Het is voor mij de derde keer dat ik met het DG Sport Herock team op het podium sta in het WK Endurance en dit blijft een geweldig gevoel.'

Schouten: 'Helaas is de kans klein dat ik de volgende wedstrijd (24 uren van Le Mans – 21 september) zal uitkomen voor het DG Sport Herock team omdat gelijktijdig een wedstrijd zal plaatsvinden voor het Dutch Supersport kampioenschap, uiteraard vindt ik dit erg jammer maar ik zal het team en mijn teamgenoten 100% steunen waar ik kan.'

Lees meer over:

Waardhuizen raymond schouten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.