Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Wedren om titel Dé Ondernemende Vrouw in volle gang

26 augustus 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Na een uitvoerige nominatieronde werd vorige week dinsdag  de start gegeven voor de publieksprijs rond de titel Dé Ondernemende Vrouw van Altena 2013. Inmiddels hebben ruim 1600 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriet.

Een tiental vrouwen werd door de jury, bestaande uit organisator Fientje Bax, Hannie Visser-Kieboom (Nieuwsblad), Cor Spek (Ondernemend Altena) en Piet Hartman (Columnist), genomineerd uit ruim 100 opgaven. Direct na deze nominiatie ging de stembus los. Vanaf moment één werd er gestaag gestemd. Sandra Paans (Directeur Werkendamse Verwarmingsindustrie) ligt vanaf dat moment aan kop. Bovenin werden de posities gewisseld tussen Miranda de Waal (Mikado Bloemen & Wonen, Wijk en Aalburg), Yvonne de Vries (Beauty Boutique Lalana, Wijk en Aalburg) en Marianne Koorengevel (directeur Maropol, Almkerk). Ook onderin de rij worden de kaarten steeds weer geschud en wisselen de genomineerden regelmatig van rugnummer.

De uiteindelijke winnaar wordt volledig bepaald door het publiek. Ongetwijfeld reden waarom de diverse kandidaten via de sociale media (Twitter, Facebook) hun vrienden, volgers en fans oproepen vooral toch te stemmen. De redactie van AltenaSteden.net heeft zelfs al posters waargenomen met een soortgelijke oproep. Wat opvalt is dat ook tijdens deze stemweken - die al The Battle of Altena geneomd worden - de vrouwen ondernemend te werk (blijven) gaan. En laat dát nou juist één van de criteria zijn...

Bekendmaking
Stemmen kan tot en met 5 september 24:00 uur. Dan wordt de stempagina gesloten. De winnaar wordt zaterdag 7 september bekend gemaakt in Veen tijdens de vijfde etappe van de Holland Ladies Tour. Naast de publieksprijs wordt ook een juryprijs uitgereikt. De tien ondernemende vrouwen krijgen allen sowieso een clinic / workshop aangeboden.

De stand van zaken per heden (26-08: 15:00 uur) bij 1.647 uitgebrachte stemmen:

  •     Sandra Paans     (24%, 395 stemmen)
  •     Yvonne de Vries  (20%, 336 stemmen)
  •     Miranda de Waal (18%, 294 stemmen)
  •     Marianne Koorengevel (15%, 253 stemmen)
  •     Len Bruining (8%, 133 stemmen)
  •     Marianne Sijberden (4%, 70 stemmen)
  •     Laura Leijser (3%, 55 stemmen)
  •     Debora Kadijk (3%, 46 stemmen)
  •     Sybille van Gammeren (2%, 35 stemmen)
  •     Sylvana de Backer (3%, 30 stemmen)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.