donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Biesbosch Natura 2000 gebied

22 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 15 juli heeft staatssecretaris Sharon Dijksma de vooraankondiging getekend die de Biesbosch aanwijst als Natura 2000 gebied. Natura 2000 gebieden zijn natuurgebieden waar planten en dieren extra beschermd worden en de rijkdom wordt versterkt. In Nederland zijn nu 145 van die gebieden, de bedoeling is dat er 160 komen.

De officiële publicatie vindt in september plaats in de Staatscourant. Daarna start de ter inzage legging en de beroepsprocedure.

De natuur beleven, gebruiken en beschermen

Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Recreanten en ondernemers maken gebruik van de gebieden. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden. Nederland telt ruim 160 Natura 2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden in de Europese Unie.

Het Hoe en Waarom van Natura 2000

Met het gegeven in het achterhoofd dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, heeft het Regiebureau een introductiefilm laten maken over Natura 2000. In deze film wordt het 'waarom' helder verwoord door Prof. dr. Matthijs Schouten en ondernemers vertellen over de processen (het 'hoe') rondom Natura 2000 en hun betrokkenheid daarbij. (Foto redactie Werkendam.net)

Lees meer over:

biesbosch natura 2000
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.