dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Arend Groeneveld: 'Visserij bindt ons'

21 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In de aanloop naar de Visserijdagen 2013 richt de voorzitter van de Stichting De Oude Vissershaven, Arend Groeneveld Jr,. zich tot de ingezetenen van Woudrichem. Via de stichtingssite laat hij weten:

"Lieve mensen, Woerkumers,
Ze komen er weer aan! 23 en 24 augustus 2013 is het zover.  Samen met andere cultuur- en visserij stichtingen uit de omgeving hebben we verscheidene aspecten van de Nieuwe Visserijdagen de revue laten passeren en na een ‘enerverende’ tijd staat het programma grotendeels vast.De betrokkenheid van veel mensen bij de visserijdagen doet ons goed. Vele vrijwilligers zijn bereid ons bij te staan en sponsoren dragen  volop bij om het evenement financieel haalbaar te maken. Onze dank  hiervoor is zeer groot, maar we zijn er nog niet. De inbreng van de inwoners van Woerkum, van buurten en straten, is in de laatste detailuitwerkingen uiterst belangrijk. Met behulp van ieders inzet kunnen we de visserijdagen 2013 tot een onvergetelijk succes maken en ook zorgen dat dit bijzondere evenement in de toekomst blijft bestaan.

Lieve mensen: we nodigen echt IEDEREEN die een bijdrage wil en kan leveren aan de visserijdagen 2013 van harte uit om mee te doen. U dus! Word vrijwilliger of donateur en met elkaar maken we er een prachtig feest van waarin ons Woerkum met haar rijke geschiedenis en cultuur centraal staat. Wij hebben u nodig!

Historie van de visserijdagen
De eerste visserijdagen, die in 1980 plaatsvonden, waren kleinschalig van opzet. Door de jaren heen zijn deze dagen uitgegroeid tot een groot evenement met regionale bekendheid.  De afgelopen visserijdagen zijn mogelijk gemaakt door oprichter Janus Baks, diverse roulerende enthousiaste bestuursleden, een groep trouwe en loyale sponsoren en ook uw inbreng is altijd van zeer grote waarde geweest!

Toekomstbeeld
We leven met veel plezier in en rondom Woerkum, waarbij  ‘visserij’ centraal staat  als het gaat om identiteit van onze woonplaats. Stichting Oude Vissershaven wil onze historie uitdragen ten behoeve van cultuur en recreatie, maar bovenal om een harmonieus samenzijn binnen ons prachtig stadje te stimuleren. Samenzijn door het terughalen van de tijd van toen. ‘Pure eremoei’ is dan ook het thema voor dit jaar. Visserij is onze woonplaatsidentiteit. Visserij bindt ons."

KLIK hier voor het volledige programma van de Twaalfde Visserijdagen (Foto St. Oude Vissershaven)

Lees meer over:

Woerkum visserijdagen visserij
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.