dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Stichting Brood voor Weeskinderen geholpen door niet gestarte Oranjerally

20 augustus 2013 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK - In 2011 zamelde een aantal jongeren in Babyloniënbroek geld in om in 2012 mee te doen met een ‘Oranjerally’. Door omstandigheden is die rally nooit geweest.

Besloten werd toen om het gespaarde bedrag van € 3.110,45 te schenken aan de Stichting Brood voor Weeskinderen die werkzaam is in Burundi, Afrika. De inmiddels overleden Cees Schook uit Babyloniënbroek was initiatiefnemer hiervan.

Het plan is erop gericht om de door Cees Schook opgezette bakkerij uit te breiden. Met de benodigde middelen wordt de bakkerij ingericht zodat er een zelfstandige onderneming gerealiseerd kan worden. Er wordt geprobeerd om de aanwezige vakkennis en ondernemingsdrift over te dragen op de lokale bevolking. Met de behaalde resultaten van de bakkerij en sponsorinkomsten worden kansarme kinderen in een weeshuis voorzien van voedsel en wordt geprobeerd hun kansen op een betere toekomst te vergroten.

Hulpgoederen
Halverwege november zullen Hans en Ad van Ballegooijen, Dick Gouda en Anton Vos afreizen naar Bujumbura in Burundi om de hulpgoederen op de juiste plaats te krijgen. 'Stichting Brood voor Weeskinderen is zeer blij met het vertrouwen en zal ook alles in het werk stellen om dit vertrouwen waar te maken!'

Bij de foto: Jeltje van Wijngaarden en Erwin van Herwijnen overhandigen de cheque aan voorzitter Hans van Ballegooijen bij de container met bakkerijmachines en hulpgoederen die naar Burundi gaat. (Foto Stichting Brood voor Weeskinderen)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.