zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Altena Road Circuit nog steeds springlevend

20 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Het Running Center Altena Road Circuit is halverwege en de eerste vier wedstrijden hebben duidelijk gemaakt dat het aantal deelnemers stijgende is en dat het oudste loopcircuit van Nederland springlevend is.

Een prima aanvang in Sleeuwijk met veel meer deelnemers, de nieuwe wedstrijd in Almkerk georganiseerd door het Roparunteam Almkerk en de altijd mooie wedstrijd in Woudrichem door de vesting. De laatste wedstrijd voor de vakantie was in Werkendam en deze wedstrijd was een hoogtepunt tot nu toe met bijna 300 deelnemers. Op donderdag 29 augustus is de volgende wedstrijd tijdens de feestweek in Genderen, daarna gaan we via Giessen naar de 15 kilometer wedstrijd op de Kurenpolder in Hank en we sluiten het eerste weekeinde van november af met de halve marathon van Woudrichem.

In het klassement is bij veel categorieën wel duidelijk dat een aantal mensen veruit het sterkste zijn. Bij de dames 35 is opnieuw Siska Hensen van DAK Drunen veruit de sterkste. Zij hoeft nog maar één wedstrijd te lopen om het klassement te winnen. Bij de andere dames klassementen is er nog weinig duidelijk omdat er te weinig wedstrijden door de dames zijn gelopen.
Bij de Mannen Senioren gaat de jeugdige Carliho Suijkerbuijck aan de leiding maar het is nog even afwachten wie van zijn concurrenten hem gaat bedreigen. Paul Visser, Nabil Karimi , Sander Demmers en Tom Huijben zouden met hem nog een spannende strijd kunnen gaan leveren.    Bij de Master 35 gaat de winnaar van vorig jaar, Mar Hein van der Wiel, aan de leiding , maar Koos Verweij heeft de beste papieren als hij nog een aantal wedstrijden loopt.  
De altijd zeer sterke categorie Master 45 heeft met Rene Stam uit Oosterhout een zeer sterke leider met Peter Mijsberg uit Eindhoven op het vinkentouw.  
 De master 55 heeft Jaap Stijlaart uit Leusden als leider maar Henk Bruijns uit Breda heeft de grootste kans ook omdat hij maar drie  wedstrijden heeft gelopen maar wel drie keer gewonnen.

Al met al belooft het een mooi loopnajaar te worden  waar veel lopers verwacht worden na een mooi zomerse trainingsperiode. Altena Road Circuit nog steeds springlevend

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.