woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Liniepadfestival met bunkerbibliotheek en Plato

19 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het tweede Liniepadfestival wordt gehouden op 21 en 22 september in en rond Fort Altena. Bezoekers kunnen genieten van cultuur, landschap en erfgoed langs een deel van het Liniepad. In de speciale bunkerbibliotheek die wordt ingericht langs het Liniepad komen cultuur en erfgoed samen.

De bunkerbibliotheek is een pop-up bibliotheek en tijdens het Liniepadfestival kunnen bezoekers een keuze maken uit de vele verzamelde boeken die gratis meegenomen mogen worden. Zelfs het omruilen van boeken is mogelijk tijdens het festival. Tevens komt bij de bunkerbibliotheek de Griekse filosoof Plato om de hoek kijken. Uit correspondentie van dienstplichtig militair Reinder Lodewijk Keizer (1906-1944) blijkt dat hij tijdens zijn mobilisatie van september 1939 tot mei 1940 op fort Altena Plato las, zo is te lezen in het levensverhaal dat is gepubliceerd op de website van Nationaal Monument Kamp Vught en dat werd geschreven door een zoon van deze militair. In Plato’s bekendste werk ‘de Republiek’ is de Griekse wijsgeer op zoek naar een rechtvaardige samenleving. Opmerkelijke lectuur voor een dienstplichtig militair, zeker In het licht van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In Eindhoven herinnert het Reinier Keizerpad aan de militair die in 1944 omkwam in kamp Vught.

Levensverhaal
Tijdens het Liniepadfestival kruipt Ton Damen in de huid van Reinder Lodewijk Keizer en vertelt zijn levensverhaal en filosofeert over Plato. Naast de bunkerbibliotheek is tijdens het Liniepadfestival nog veel meer te zien en te beleven, zoals het wensenweb, de keramiekbunker, de drijvende galerie en het molenbos.

Tevens vormen muziek, Hollandse landschappen schilderen, theater, storytellers, cultuurgroep Forttreffelijk en de foto expositie van Jaco Scholtz samen een boeiend programma. www.liniepadfestival.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.