Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Politie trekt wapen tegen militair in Veen

16 augustus 2013 (door AalburgNet)

VEEN - En opnieuw is Veen in het nieuws. Nabij het speeltuintje in Veen speelde zich tusen 13:30 en 14:00 uur een tafereel af waar een politieauto met snelheid achteruit de straat kwam ingereden. Een man, getooid met zonnenbril en gekleed in een militair 'vlekkenpak', liep daar 'agressief' achteraan, aldus ooggetuigen.

Het politievoertuig stopte aan het einde van de straat en agenten trokken hun wapens. Zij dwongen 'de militair' even later op de knieën, op de grond te gaan zitten. De man werd vervolgens door de hermandad aangehouden en geboeid afgevoerd. (zie foto.)

Een buurtbewoner, op dat moment met zijn dochter in de speeltuin gelegen aan de Wethouder Van der Polstraat, maakte opnamen en plaatste dit filmpje op YouTube. De beelden beginnen, na de achtervolging, op het moment van de arrestatie. De wapens van de agenten zijn dan alweer geholsterd.

Militair
Als de gearresteerde man inderdaad een (actieve) militair (in werkelijke dienst) zou blijken te zijn, zal hij worden overgedragen aan de Koninklijle Marechausse (KMar) die de zaak dan in verder onderzoek neemt. De KMar
fungeert in Nederland als politie voor de krijgsmachtdelen. Is de man daarentegen een 'gewone' burger in een dergelijk uniform, ook dan zal hij een en ander aan de poltie hebben uit te leggen. 'Zomaar' een uniform dragen van één van de krijgsmachtdelen mag niet. Daartoe moet je geautoriseerd zijn.

Volgens de poltie is de man (22) afkomstig uit Koudekerke (Schouwen Duiveland) en was per fiets op weg naar familie die hij bedreigd zou hebben. Dat was de reden dat de politie werd gebeld.

Op weg naar het politiebureau gedroeg de man zich agressief en uitte bedreigingen en beledigingen naar de agenten. De man in ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Filmpjes
Eerder deze week was Veen ook al in het nieuws vanwege een modder gooiende Poolse winkeldief die door omstanders in de sloot gedreven werd. Twee dagen later stond het dorp opnieuw in the picture door twee vechtende honden die de aanleiding vormden voor vernieling en bedreiging. Van beide voorvallen werden door omstanders
filmpjes gemaakt die op YouTube werden geplaatst. Het filmpje van de 'modderPool' is inmiddels meer dan 325.00 keer bekeken

(Foto met toestemming gebruikt)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.