vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Radio OkéFM duikt met nieuw programma regionale actualiteit in

16 augustus 2013 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA - Radio OkéFM start een gloednieuw radioprogramma. Vanaf woensdag 21 augustus lanceert de lokale omroep het nieuwe actualiteitenprogramma OKE Magazine, dat daarmee één van de pijlers van het nieuwe radioseizoen voor de omroep zal zijn.

Het programma zit vol met regionaal nieuws, sportnieuws, politieberichten, maar ook interessante achtergrondinformatie en interviews. "Samen met interessante studiogasten bekijken we de actualiteit", laat Henri Verhagen weten. HIj is één van de programmamakers achter het radiomagazine samen met Bas Menting. "Voor het programma is een volwaardige redactie de gehele week aan de slag om het meest interessante nieuws te belichten en hier met interessante studiogasten naar te kijken."

Altena
Met het nieuwe radioprogramma steekt de lokale omroep de grenzen van Aalburg over naar de omringende gemeenten. "Vanaf nu zullen alle actualiteiten niet meer lokaal gericht zijn, maar richten wij ons meer op de streek. Dit betekent ook nieuws en gasten uit Werkendam en Woudrichem. Ook het nieuws uit de Langstraat zal zeker niet vergeten worden.  Zo gaan we zeer uitgebreid verslag doen van de 80 van de Langstraat in nauwe samenwerking met HTR." Met deze programmering groeit de lokale omroep uit tot een streekomroep van het Land van Heusden en Altena. "Dit was ook één van de belangrijke pijlers rond de reorganisatie van 2012 toen Aalburg FM uit de lucht verdween en OkéFM werd."

In het najaar van 2012 kondigde de Aalburgse Omroep Stichting aan te stoppen met Aalburg FM. Op 30 november van dat jaar bleek het station verder te gaan die tegelijkertijd  een stevige reorganisatie onderging."  Er kwam een zendmast bij en het zendgebied werd vergroot. Ook programmatisch ging het roer om. Aalburg FM stond bekend als een gezellig piratenstation met Nederlandstalige muziek. "Het station werd zeer goed beluisterd, maar de commerciële kansen beperkte zich tot de gemeente Aalburg."
Adgelopen jaar verstevigde het bestuur zijn commerciële positie. Door de naam te wijzigen en de liveprogramma's inhoudelijk te verbeteren maakte de zender, zoals zij zelf noemen "een professionele slag." Deze leverde direct een grote hoeveelheid nieuwe adverteerders op die de kans boden te  investeren in de toekomst. Zo lanceerde Oké FM onder meer een nieuwe App.

De achterban is inmiddels gewend aan het nieuwe geluid van het Land van Heusden en Altena dat met plezier beluisterd wordt. Het bestuur laat weten:"Wij hebben in een half jaar bijvoorbeeld vijf maal zoveel volgers/likes op de social media dan collegaomroepen uit het gebied. Deze interacties met onze luisteraars worden ook goed door de bedrijven gezien, getuige het grote aantal nieuwe adverteerders."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.