Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Vernieling en bedreiging in Veen door dood hond

15 augustus 2013 (door AalburgNet)

VEEN - Een tragische afloop van een vechtpartij tussen twee honden heeft woensdag 14 augustus 2013 voor veel tumult gezorgd. De zoon van de eigenaar van de hond die doodgebeten werd, een 41-jarige man uit Veen, ging verhaal halen bij de eigenaar van de andere hond, een 42-jarige man uit Veen, uitte daar bedreigingen en pleegde vernielingen. Bij zijn arrestatie verzette hij zich, familieleden bemoeiden zich er mee.

De hond van de ouders van een 41-jarige man uit Veen werd woensdagmorgen dood gebeten door een, bij het in de ren plaatsen, ontsnapte hond van de buurman. De eigenaar van de aanvallende hond toonde zich direct bereid om een vergoeding te regelen. Uit woede heeft de 41-jarige man echter vervolgens woensdagmiddag vier ruiten van het bedrijfspand van de buurman aan de Wielstraat vernield en een container omgegooid. Ook zou hij bedreigingen geuit hebben. Er werd besloten om de man als verdachte aan te houden.

Escalatie
Agenten reden naar het huisadres van de verdachte. Die kwam direct boos naar buiten en riep herhaalde malen tegen de dienders dat ze op moesten rotten. Zij deelden hem echter mede dat hij was aangehouden. De verdachte verzette zich daar tegen. Hij liep richting zijn woning waarna agenten hem tegenhielden en met een controletechniek naar de grond toe werkten.
Op dat moment kwamen vader, moeder en broer van de verdachte naar buiten. Zij waren zichtbaar boos, waarbij de vrouw een agent wegtrok en wegduwde van haar zoon. Hierop duwde een andere agent haar bij zijn collega vandaan. Hierop zou de vrouw zich op de grond hebben laten vallen, waarbij ze haar schoenen uittrok en in de richting van de agenten gooide. Uiteindelijk kon de verdachte worden afgevoerd en worden ingesloten in het cellencomplex. (Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.