zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Openwaterzwemmen Hank voor recreanten en wedstrijdzwemmers

15 augustus 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Op zaterdag 14 september organiseert zwemvereniging De Biesboschzwemmers een openwaterwedstrijd in de Kurenpolder bij Hank. De vereniging organiseerde voor het laatst een dergelijk evenement in 1992. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

De twee collegaverenigingen, ZVDO en Den Doorn, organiseerden in de achterliggende zestien jaar dergelijke wedstrijden in de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg. In deze eeuw deden de twee clubs dit drie keer in de Kurenpolder als tweede evenement.

Sponsoring
Het afgelopen half jaar werd ‘De Kurenpolder’ hoofdsponsor van het ‘nieuwe’ evenement, hielp de lokale Jumbo supermarkt bij het inzamelen van muntjes  die weer werden omgezet in geld voor de organisatie) en werd een zoektocht gestart naar 100 vrijwilligers die nodig zijn voor het evenement.  Kortom: de openwaterwedstrijd in de Kurenpolder werd volop nieuw leven ingeblazen.

Behalve wedstrijdzwemmers kunnen zaterdag 14 september ook recreatieve zwemmers deelnemen aan dit  evenement. Er kan gekozen worden tussen 250, 500 en 1.000 meter. (Holland Swimming)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.