Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Aanhouding Veense winkeldief: wel of geen filmpje op internet?

13 augustus 2013 (door AalburgNet)

VEEN - De redactie van Aalburg.net startte inmiddels een snelle PEILING en poneerde de stelling: "Filmpjes zoals de aanhouding van de Veense winkeldief horen niet op internet." Wat vindt u? Reageren kan via de Homepage van Aalburg.net onder het kopje 'In de Peiling.'

UPDATE = De video staat inmiddels op nummer 2 bij You Tube van best bekeken video's van de dag. Meer dan 126.800 views...

Discussie op Facebook
Ook op Facebook is een discusie ontstaan over de wijze van aanhouden van de vermeende winkeldief en het filmpje dat er over is gemaakt. De verdachte kwam tijdens zijn vlucht in een ondiepe sloot terecht en begon met modder te gooien toen bleek dat hij door de omstanders werd verhinderd uit het water te komen. Een bericht van GeenStijl als reactie op het filmpje van Hans Verbeek is de directe aanleiding van het digitale gesprek op Facebook.

Zo schrijft Lies Schreuders: 'GeenStijl laat wel duidelijk zien wat een triest filmpje dit is. Veel agressie, zowel bij de dief als bij de omstanders. Wat is iedereen toch opgefokt.'

Jetty Van Mourik-Muurling reageert: 'Ja en de tijd van de schandpaal is voorbij. Helemaal fout dit filmpje. De rechter moet en mag beslissen.'

Jaap Budding meent: 'Het heeft natuurlijk ook te maken met het slecht functioneren van de politie in dit soort lichte vergrijpen. Dit noopt de burgers om zelf maatregelen te nemen, terwijl traditioneel het machtsmonopolie bij de overheid hoort te liggen. Een soortgelijke discussie als benzinepomphouder Tausch, die doorrijders met foto, naam en toenaam op het internet zet en niet zonder succes. De keerzijde van de medaille is dus dat de burgers dit soort mensen maar hun gang moeten laten gaan. Kortom, enerzijds een triest filmpje, maar de humorvolle nuancering die Geen Stijl er bij plaatst begrijp ik ook wel.'

Carola Lucas is van mening: 'Zet maar op internet. Geen enkel probleem mee. Als je je gewoon normaal gedraagt kom je er ook niet op te staan.'

Voor wie deze conversatie in zijn geheel lezen wil KLIKT hier

(Archieffoto. Beeld is in scene gezet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.