Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Winkeldief belandt in sloot na achtervolging - UPDATE -

13 augustus 2013 (door AalburgNet)

VEEN - Maandagavond werd in de EMTé aan de Groeneweg in Veen een gratis winkelende Poolse jongeman (28) op bijzondere wijze in de kraag gevat. Toen de winkeldief de benen nam, zetten winkelpersoneel en publiek eensgezind de achtervolging in, waarna de poltie de Pool kon inrekenen.

De man werd in Koopcentrum Duijzer eerder al in de gaten gehouden. De winkeldief had rond 21:00 uur zijn rugzak vol gestouwd met de nodige drinkenswaar en potjes met saus wilde de supermarkt zonder te betalen verlaten. Het personeel sprak hem voorbij de kassa aan waarna de man riep dat hij honger had en wegrende, maar werd direct achterna gezeten door winkeleigenaar en een klant.

Modder
De proletariër belandde tijdens de achtervolging in een ondiepe sloot, waar omstanders hem beletten het water uit te komen. Ondertussen werd de politie gebeld. De Pool werd agressief en begon met modder te gooien, stukken boomstronk en takken. Hij spatte water op naar de omstanders. Deze acties leidde tot enig vermaak bij de getuigen.

De man werd aangehouden en op de grond gelegd om te worden geboeid. Daarna werd hij in een politieauto afgevoerd naar het bureau waar procesverbaal werd opgemaakt wegens winkeldiefstal en geweld. Hij bleek dertien blikjes te hebben gestolen met een winkelwaarde van 24 euro.Hij zou al eerder in dezelfde winkel een diefstal gepleegd hebben maar kon toen ontkomen.

Video
Hans Verbeek (Digtiaalburg) maakte van de aanhouding een kort videofragment. Het filmpje is inmiddels (dinsdag 22:00 uur) al 40.00 keer bekeken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.