zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Peter Schalken kan leven met 5e en 7e plaats in Spa Francorchamps

13 augustus 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Peter Schalken heeft zondag op het circuit van Spa Francorchamps (België) goed gepresteerd tijdens een dubbele Dutch Superbike race. De coureur van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team behaalde in twee aantrekkelijke wedstrijden een vijfde en zevende plaats. “Ik ga altijd voor een podiumplaats, maar hier ben ik wel tevreden mee.”

In de eerste race ging Schalken sterk van start. “Daar hebben we de laatste tijd hard aan gewerkt: om te zorgen dat ik vanaf de eerste ronde scherp rijd en met de kop meega. Dat heb ik nu ook gedaan. Uiteindelijk ben ik in gevecht geraakt om de derde plaats, met Allard Kerkhoven en Randy Gevers. Zij hadden net wat meer snelheid dan ik, maar ik kwam dankzij mijn bochtenwerk steeds weer terug. Maar als ik dan als derde over de streep kwam, lag ik even later na het rechte stuk weer vijfde. Dat gevecht werd steeds zwaarder, maar het was wél een supermooie strijd, echt vechten.”

Schitterende race
In de laatste ronde wist Kerkhoven Schalken te passeren. In zijn poging zijn belager weer in te halen, nam de Suzuki coureur teveel risico, bleef in een bocht met zijn knie in het gravel hangen en zag Gevers daardoor ook voorbijsteken. “Die wist ik nog terug te pakken, maar Allard geeft geen cadeautjes weg. Uiteindelijk was het een schitterende race.”

Kleine foutjes
In de tweede race hoopte Schalken een zelfde gevecht aan te gaan met Kerkhoven en Gevers, maar zijn eerste ronde verliep verre van vlekkeloos en de coureur van het Amici Hoegee Suzuki team verloor daardoor veel plaatsen. “Ik knokte me wel weer terug naar plek acht, maar doordat ik zo aan het pushen was, maakte ik wat foutjes. Ik kon eigenlijk niets meer doen dan de race uitrijden. In de laatste ronde wist ik nog net Lennart van Houwelingen voor te blijven en zevende te worden.”

Podium is haalbaar
Al met al is Schalken tevreden met zijn prestaties. “Zeker gezien de stappen die we als team hebben gezet. Die zijn echt groot. Het team, de monteurs, we hebben allemaal keihard gewerkt aan de setting van de motor. Ik ga met een positief gevoel richting de volgende race.” Die volgende race is op 8 september, op het TT Circuit Assen. “We zaten deze zondag weer heel dicht tegen een podiumplaats aan en daar ga ik in Assen dus ook weer voor. Het is gewoon haalbaar.”

Lees meer over:

Dussen peter schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.