zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Druk weekend voor Raymond Schouten op Francorchamps

13 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Het was een druk en intensief weekend voor Raymond Schouten, al vanaf donderdag was de coureur uit Waardhuizen actief op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps (België).

Samen het het Herock DG Sport team kwam Raymond samen met Didier van Keymeulen aan de start tijdens de zes uren van Spa-Francorchamps, een wedstrijd die het team startte vanaf pole position en ook met een voorsprong van bijna twee ronden wist te winnen.

Op zijn Van der Heyden motors / Van Voorden Origineel Opel dealer Yamaha wist Schouten een tweede startplaats te noteren in de Dutch Supersport klasse, de races wist hij op een keurige tweede positie af te sluiten.

Raymond Schouten: ”Ik ben echt helemaal op, wat was dit een lichamelijk zwaar weekend zeg! We zijn donderdag begonnen met trainen met de Endurance machine en daarna heb ik regelmatig de overstap gemaakt naar mijn Supersport machine, eerst voor vrije trainingen en later ook voor de kwalificatie trainingen en wedstrijden. Ik moet zeggen dat de overstap vrij soepel ging, natuurlijk had ik een rondje of wat nodig om weer even de goede rempunten te vinden maar veel moeite met de wisseling had ik gelukkig niet, het was meer de vermoeidheid die hoe verder het weekend vorderde intenser werd."

Tweede plaats
Het was een zwaar weekend maar erg mooi om de zes uren van Spa-Francorchamps te winnen, natuurlijk had ik de Dutch Supersport races ook op mijn naam geschreven maar moest dit weekend genoegen nemen met de tweede plaats. Ik ga nu mijn rust nemen, veel tijd om te rusten heb ik niet, aanstaande woensdag zit ik alweer op de Herock DG Sport Yamaha op het circuit van Oschersleben waar komend weekend de volgende WK Endurance wedstrijd op het programma staat.”

Lees meer over:

schouten Waardhuizen raymond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.