woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Nu ook luierafvalcontainer in Meeuwen

6 augustus 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Donderdag 8 augustus wordt bij basisschool De Ark, Dorpsstraat 62 in Meeuwen een verzamelcontainer voor de inzameling van luiers en incontinentiemateriaal geplaatst. Inwoners van Meeuwen kunnen voortaan hun luierafval daarin kwijt.

Luiers en incontinentiemateriaal worden gescheiden ingezameld via speciale inzamelzakken die gratis te verkrijgen zijn. De speciale luierzakken zijn onder andere te verkrijgen bij de supermarkten in de gemeente Aalburg, kindercentra en peuterspeelzalen. In Meeuwen is dat bij Korenmolen “De Witte Molen”, Kleibergsestraat 52. Ook bij apotheek ’t Quadraat of het Aalburgloket kan men terecht voor de gratis luierzakken.

Duurzame oplossing
Recycling en gescheiden inzameling is beter voor het milieu en economisch verantwoord. De afvalverwerkingsprocessen worden steeds ingenieuzer en complexer. Het luierafval bijvoorbeeld wordt opgenomen in een duurzaam en geschikt verwerkingsproces van vergisting, compostering en recycling. Met dit proces wordt onder andere groene energie opgewekt en het kunststof hergebruikt. Van afval wordt een grondstof gemaakt.

Gescheiden inzameling
De gescheiden inzameling van luiers levert nog een aantal andere belangrijke voordelen op. Zo zijn er geen extra kosten verbonden aan de gescheiden inzameling; het moment waarop de luiers en het incontinentiemateriaal worden weggebracht, kan zelf worden bepaald en daarmee worden overvolle containers voorkomen. Tenslotte komen er minder vervelende geurtjes vrij, doordat de speciale recyclezakken geurvrij sluiten.

Andere locaties van luierafvalcontainers in de gemeente Aalburg:

  • Kindercentrum ’t Spektakel, Tulpstraat 5 Wijk en Aalburg
  • Oranje Nassauschool en
  • Peuterspeelzaal ’t Peuterhofje, Hardenbergh 4 Veen
  • Kindercentrum Camelot, Akkerstraat 11a Genderen
  • Prins Willem-Alexander, Raadhuisstraat 1 Eethen
  • Peuterspeelzaal De Snatertjes, De Hoek 8 Eethen
  • Den Biekurf, Broeksestraat 4a Babyloniënbroek
  • Basisschool De Ark, Dorpsstraat 62 Meeuwen

Als u vragen of opmerkingen heeft over de luierinzameling kunt u contact opnemen met Mirjam van der Vlies van de gemeente Aalburg via e-mail afval@aalburg.nl of telefoonnummer 0416-698754.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.