maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Blauwalg in Kurenpolder

6 augustus 2013 (door WerkendamNet)

HANK - In periodes met hoge temperaturen neemt de kans op blauwalg in sloten, stadsgrachten en andere oppervlaktewateren toe. De kwaliteit van dat water wordt regelmatig gwecontroleerd. Waterschap Rivierenland laat weten dat er blauwalg is geconstateerd in de zwemplas op de Kurenpolder in Hank. Zwemmen kan nog wel, maar er geldt een waarschuwing. Op 6 augustus wordt er opnieuw gemeten.

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, maar u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid.

Zwemwater.nl
Met ingang van dit zwemwaterseizoen is er één landelijke website voor de officiële zwemwaterlocaties, namelijk www.zwemwater.nl. Op deze site staat onder meer dé actuele informatie over maatregelen die kunnen gelden bij een zwemwaterlocatie en de voorzieningen.

Wat is blauwalg?
Blauwalg is een bacterie die giftige stoffen produceert die bij inname schadelijk kunnen zijn. De blauwalg lijkt op een olieachtige laag die op het water ligt. Door blauwalg, maar ook door botulisme, kan vissterfte optreden.

Lees meer over:

blauwalg Kurenpolder hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.