zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Monumentendagen - over Macht en Pracht - bieden boeiend programma

6 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / ALTENA: Het thema van de Open Monumentendagen op 14 en 15 september is Macht & Pracht. Erfgoed Altena heeft gekozen om het thema Macht in te vullen met aandacht voor de Oranjes en het thema Pracht met aandacht voor het herstel van de vesting Woerkum die veertig jaar geleden begon.

De eerste activiteit in het kader van Monumentendag is de opening van de Oranje-expositie van Klaasje Fluit-van Antwerpen in de bibliotheek van Aalburg op vrijdag 23 augustus om 13.00 uur. Ze heeft al eerder haar uitgebreide oranjecollectie getoond in de bibliotheek, maar de collectie is inmiddels uitgebreid met voorwerpen van de nieuwe Koning en Koningin. Ze mocht zelf getuige zijn van de troonswisseling in de Grote kerk in Amsterdam op 30 april jl.
 
De expositie is in augustus en september te zien in de bibliotheek in Aalburg. Tijdens de opening van de expositie wordt tevens een fietstocht van ‘Koninklijke allure’ gepresenteerd, burgemeester Fons Naterop mag samen met Klaasje Fluit-van Antwerpen het eerste exemplaar van het routeboekje in ontvangst nemen.
 
De fietstocht is 65 kilometer lang en voert langs de voetstappen van de oranjes in het gehele Land van Heusden en Altena. Zo vierde Koninklijke familie Koninginnedag 2007 in de vesting Woudrichem, maar Koningin Wilhelmina en Koningin Juliana bezochten eveneens de streek.
De route is voorzien van meerdere foto’s van de bezoeken van de Oranjes. Het routeboekje is straks verkrijgbaar in de bibliotheken en bij de VVV in Woudrichem en op fort Altena.

Lees meer over:

Altena open monumentendag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.