Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Park Groenendijk gaat op voor Rabobank Altena Award

6 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Eén van de grootste (en volgens velen de mooiste) parken van het Land van Heusden en Altena ligt in Woudrichem, aan de Groenendijk. In dit park was eerder servicebioscoop Hollywoud gevestigd. Met de verhuizing van deze bioscoop en de sloop van diverse oudere gebouwen in de omgeving, wordt het park nieuw leven ingeblazen. Buurtbewoners, onder leiding van de lokale buurtvereniging ‘Buiten de Poort’, slaan samen met de gemeente Woudrichem de handen ineen om de herinrichting vorm te geven.

Zoals de plannen er nu uit zien, wordt de huidige dierenweide (in een verkleinde vorm) verplaatst, komt er een nieuw speeltuintje en zijn er plannen om het basketbalveldje te vernieuwen. Verder komt er een nieuw verlichtingsplan en komen er extra bankjes en prullenbakken om het geheel af te maken. Op dit moment zijn de eerste schetslijnen uitgedacht. In september 2013 volgt een bijeenkomst met de Klankbordgroep en de gemeente Woudrichem, waar de inrichting van het park definitief wordt gekozen.

Wooncoorperatie Woonlinie vindt deze plannen belangrijk en geeft vanuit de leefbaarheidsgedachte een bijdrage aan de plannen. Ook de gemeente Woudrichem heeft een bedrag beschikbaar gesteld. Dit is niet voldoende om alles te realiseren. Buurtbewoners zoeken daarnaast nog naar alternatieve manieren van sponsoring en hebben de plannen aangemeld bij Rabobank Altena. Met als uiteindelijke doel in aanmerking komen voor een Rabobank Altena Award.

Rabobank Altena Award
Omdat de Rabobank een coöperatieve bank is, geeft deze bank een deel van de winst terug aan de samenleving. Het uitreiken van de Altena Awards is één van de manieren waarop ze dat doen. In totaal zijn er vijf Awards beschikbaar, ieder van een verschillende waarde. In september wordt duidelijk of de plannen van de Groenendijk door zijn naar de volgende ronde van deze Award. In november wordt vervolgens de winnaar bekend gemaakt.

Het plan Groenendijk wordt binnenkort op de website van Rabobank Altena gepresenteerd. Met voldoende stemmen komt het plan in aanmerking om een Award te winnen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.