zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Brandweer pomt binnenvaartschip leeg

5 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanmorgen om half tien rukte de Werkendamse brandweer met meerdere voertuigen uit naar de Biesboschhaven voor een zogeheten prio 1 melding. Onder meer met de tankladderwagen en de waterongevallenwagen (6137) ging men ter plaatse en werd een aldaar afgemeerd binnenvaartschip - de Nautic 5 - leeggepompt, dat gedeeltelijk was volgelopen. 

De schipper / bemanning was toen al van boord. Ook de KLPD was met een vaartuig aanwezig. Een bilgeboot uit Dordrecht die de Beatrixhaven aandeed deed de eerste melding.

Nadat het karwei geklaard was, en het gevaar voor zinken was opgelost, werd de Nautic 5 van Concordia Shipping overgedragen aan een bergingsmaatschappij. Het schip moet op termijn gesloopt worden.

Pomp buitenboord
In het ruim en de machinekamer stond ruim een halve meter water. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Naar de oorzaak is het gissen. Vermoed wordt dat jeugd het weekend een slang van een pomp buitenboord heeft gehangen, waardoor het schip water kon maken. Dit meldt Het Brabants Dagblad.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.