zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond Schouten op derde plek in Assen

5 augustus 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN / ASSEN - De vijfde wedstrijd voor het Dutch Supersport kampioenschap werd dit weekend verreden op het TT-Circuit in Assen. Raymond Schouten kende geen makkelijk weekend. Na tijdens de eerste kwalificatie training de voorlopig snelste tijd te hebben genoteerd kwam de coureur uit Waardhuizen tijdens de tweede kwalificatietraining ten val, waarbij zijn Yamaha R6 dusdanig beschadigd raakte dat hij de training niet verder kon vervolgen en deelname aan de wedstrijd zelfs twijfelachtig was.

Raymond Schouten laat via zijn website weten: ”Het was een raar weekend. De eerste kwalificatie training verliep goed en ik kon de voorlopig snelste tijd noteren, alleen kwam ik in de tweede kwalificatietraining best wel hard ten val. Ik heb mezelf goed zeer gedaan, maar gelukkig geen botbreuken opgelopen, maar mijn Yamaha R6 liep zoveel schade op dat ik niet had verwacht dat ik dit weekend nog zou kunnen rijden. Mede dankzij Frank Brouwer en zijn team is dit wel gelukt!

Frank stelde zijn reserve Yamaha R6 ter beschikking en ook Yamaha Motor Nederland & Yamaha Motor Europe gaven hun volledige steun om mij toch aan de start te krijgen. Mijn monteurs Mar en Pjotr zijn lang bezig geweest om alle spullen om te bouwen en mijn motorfiets weer raceklaar te krijgen en Robin Duijzers van K-Tech suspension heeft ervoor gezorgd dat de zwaar beschadigde voorvork weer bruikbaar was. Ik wil hierbij dan ook iedereen, ook de mensen die hierboven niet persoonlijk genoemd worden, bedanken voor hun steun en harde werken.

Rommelig
De startprocedure verliep vrij rommelig. Volgens de officials was ik te laat voor de aanvang van de verkenningsronde waardoor onduidelijkheid ontstond over waar ik moest starten en wanneer. Uiteindelijk ben ik achteraan, enkele meters achter het startveld gestart toen het licht al enkele momenten op groen stond.

Na mijn start ben ik begonnen aan een inhaalrace, ondanks dat we geen warm-up sessie hadden had ik gelijk het vertrouwen terug in mijn motorfiets en kon ik al snel mijn ritme pakken en me naar voren vechten, ik verloor wat tijd door valpartijen maar kon toch al snel de aansluiting vinden met de top-5. Daarna werd het zwaar. Lichamelijk voelde ik me verre van fit, ik kreeg steeds meer problemen met de grip en ook kreeg ik problemen met de versnellingsbak waardoor schakelen steeds moeilijker werd en ik de laatste twee ronden twee versnellingen moest missen.

Uiteindelijk ben ik echt “happy” dat ik zover ben gekomen, na zoveel tegenslag toch nog een podiumplaats kunnen pakken is gewoon goed.”

Naast de dubbele Dutch Supersport races op zondag 11 augustus zal Raymond op zaterdag 10 augustus, samen met Didier van Keymeulen, ook starten op de Herock DG Sport Yamaha R1 in de “6 uren van Francorchamps”.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.