zaterdag 20 april 2024

Thomas Zielhorst zwemt mee in Hoorn

3 augustus 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / HOORN - In Hoorn kwam Thomas Zielhorst aan de start van de 10000 meter vrije slag. Deze wedstrijd gebruikte hij als voorbereiding op de Open Nederlandse Kampioenschappen 10km later deze maand. Het doel was het uitzwemmen van de wedstrijd en niet het zwemmen van een snelle tijd. Gezien de omstandigheden wist Thomas zowel de race uit te zwemmen als een goede tijd te zwemmen.

Het deelnemersveld bestond niet alleen uit Nederlanders, er kwamen ook nog zwemmers uit Duitsland, Rusland, Belgie en Tsjechie aan de start omdat de wedstrijd mee telt voor de LEN-cup open water.

Thomas kwam na ongeveer 3 uur uit het water en had dus zijn race uit weten te zwemmen. Na 6,5 kilometer gaf hij aan de race uit te gaan zwemmen en dit heeft hij dus ook weten te doen. De omstandigheden van wind en deining maakte het geen makkelijke wedstrijd.

Finish
Op dit moment is de tijd van Thomas niet bekend, maar staat er achter zijn naam OTL (= Out of Time Limit) omdat hij ongeveer een uur na de winnaar de finish passeerde. Het is te hopen dat er toch een tijd in de uitslag voor Thomas wordt opgenomen omdat hij wel degelijk de race heeft uitgezwommen.

Vanaf 12 augustus zullen de trainingen in Werkina weer beginnen en zal Thomas zich verder gaan verbereiden op de 10km later deze maand.