donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Liniepadfestival krijgt extra allure met drijvende galerie

3 augustus 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Het Liniepadfestival wordt gehouden op 21 en 22 september en heeft als thema ‘Groen en actief’. Tijdens het festival worden wandelaars langs het liniepad verrast door natuur, cultuur en erfgoed. Startpunt van de wandelingen is fort Altena aan de A27, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

In het water langs de bunkers van het Liniepad en de Uitwijkse en Zandwijkse molen wordt een drijvende galerie ingericht met tien kunstwerken, zo krijgt water in de Waterlinie extra aandacht. In het wensenweb bij de brug over het water mogen bezoekers zelf hun eigen wens ophangen. In de vogelobservatiepost langs het Liniepad wordt een bunkerbibliotheek ingericht. Ooit schreef een dienstplichtig militair hier dat hij Plato las. Hij keert tijdens het Liniepadfestival terug om zijn verhaal te vertellen.
Een andere bunker doet dienst als expositieruimte voor keramiek. In het voormalige molenhuisje worden workshops Hollandse landschappen schilderen gehouden. Zowel de Uitwijkse als de Zandwijkse molen zijn tijdens beide dagen te bezoeken.
Op fort Altena is muziek, theater en een foto expositie van Jaco Scholtz. Door kinderen wordt een molenbos gemaakt en kan een speurtocht worden gehouden.

Genieten
Na de succesvolle eerste aflevering in het laatste weekend van september in 2012 is besloten het festival een vervolg te geven. Met aandacht voor cultuur, landschap en erfgoed konden bezoekers tijdens het Liniepadfestival genieten van het natuurschoon en verrassende kunst- en cultuuruitingen langs objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Enkele voorbeelden zijn de kunstbunker van Ad Dubbeldam, het warme, gebreide jasje voor de vleermuizenbunker en de waterdruppels van Pia Stierman op fort Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.