vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nieuwendijker laat hond alleen in snikhete auto

29 juli 2013 (door WerkendamNet)

KAATSHEUVEL / NIEUWENDIJK - De politie maakte afgelopen zondag proces-verbaal op tegen een 39-jarige man uit Nieuwendijk, omdat hij zijn hond in zijn landcruiser had achtergelaten, terwijl de auto in de zon stond. In de laadruimte werd een temperatuur van 40 graden Celcius gemeten.

Een motoragent ging na een melding van een ongeruste passant ter plaatse. Hij zag rond 16: 00 uur dat de Landcruiser op een parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Roestelbergseweg stond. De diender zag dat achterin de laadruimte een grote hond, een grote reu van circa 7 jaar, zat die hevig hijgde en kwijlde. De agent zag op zijn mobiele infraroodthermometer dat de temperatuur in de laadruimte 40 graden Celsius was en gericht op het hoofd van de hond 42,5 graden Celsius aangaf. Dit alles ondanks de vier portierramen die op een kier van 3 á 4 centimeter open stonden.

Proces-verbaal
De agent heeft vervolgens via de Gemeenschappelijke Meldkamer het telefoonnummer van de eigenaar opgevraagd. De 39-jarige Nieuwendijker kwam snel ter plaatse. opende de achterklep en gaf zijn hond te drinken. In overleg met een agent van de dierenpolitie krijgt de hondeneigenaar een proces-verbaal op grond van artikel 37 van de Gezondheids en Welzijnswet. Hem wordt verwaarlozing ten laste gelegd.

Lees ook dit Blog: Ouders in snikhete auto achtergelaten...

Lees meer over:

Politie hond auto heet
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.