maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Kortstondig noodweer zorgt voor wateroverlast in Aalburg

28 juli 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De hevige tegenval afgelopen nacht heeft op diverse plaatsen voor wateroverlast gezorgd. De Brandweer Wijk en Aalburg is gealarmeerd.

In Veen meldden mensen volgelopen badkamers, toiletten en garages door overstromende riolen. Ook in Wijk en Aalburg is dezelfde wateroverlast waar gangen van huizen ondergelopen zijn en borrelende riolen hun water via afvoerputten omhoog stuwden. Deze meldingen kwamen rond 02:00 uur binnen.

Vanmorgen was er een bericht van een inwoonster van wie de vaatwasmachine was volgelopen, omdat de afvoer de grote hoeveelheid water niet aan kon.

Ook in Midden en West Brabant rukte brandweer op diverse plaatsen uit voor ondergelopen kelders, volgelopen badkamers en ander nat ongemak.

Weersverwachting

Het KNMI noteerde er dit over: 'Vannacht trekt een volgende storing met onweersbuien over het land. De wind is zwak en veranderlijk, maar kan bij buien vlagerig worden. De minimum-temperatuur ligt rond de 18 graden.'

Voor Zondag: 'Overdag stroomt er iets koelere en drogere lucht het land binnen. Van het westen uit klaart het op en het wordt in de loop van de ochtend van het westen uit overal droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind is het een stuk koeler en ligt de maximumtemperatuur rond de 23 graden.'
 
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.