maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Monique van Beurden en Jeroen ten Damme de besten in Hank

26 juli 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Dat de Kurenpolder Midzomer Trimlopen voorzien in een behoefte, blijkt wel uit het feit dat steeds meer hardlopers de weg vinden naar Hank. Met 30 jeugd lopers en 150 senioren is het een niet meer weg te denken evenement geworden. En er worden snelle tijden gelopen in de wedstrijden, zonder prijzengeld, met alleen een herinnering, aan het einde van de reeks van vijf wedstrijden.

Dit keer was Monique van Beurden(Spiridon) de sterkste loopster op het 7800 meter lange Rondje Aakvlaai. Met een passage van 22,30 minuten op de vijf kilometer stoof ze in een keer door naar een winnende tijd van 34,21 minuten. Veel later eindigde Ingrid Koops uit Werkendam als tweede in 37.10. Zij had op de finishlijn een voorsprong van 40 tellen op Spiridon atlete Riet van Mook. De Scorpio-atlete Anita Beekers sinds één week oma, werd vierde 38.18 en haar clubgenote Mariet van Goch had 38.38 nodig en werd vijfde.                                 

Ongenaakbaar
In 24.49 minuten was de ongenaakbare Jeroen ten Damme (PK) opnieuw als winnaar over de streep gekomen. Zijn tussentijd van 15.45 op de 5 km was maar 5 tellen langzamer  als de eindtijden op de vorige twee overwinningen  in de voorgaande 5km trimlopen uit deze 10 jarige jubileum uitgave. Bijna vier minuten later kwam campinggast Jan Senke uit Urk als tweede over de finish. Derde werd Typhoner Hans Kruis in 28.20 en vierde Teun van Gorp in 28.26. Scorpio atleet Egbert Hooijkaas liet zich ook weer in de frontlinie zien. De man uit Zuilichem kwam uiteindelijk tot een vijfde plaats in 28.26.          

Lees meer over:

hank kurenloop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.