zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Streekdagen Almkerk: voor ieder wat wils

26 juli 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Nog een apar weke en dans taande Streekdagen Almkerk weer voor de deur. en wel de 29e editie. Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang voor een vol programma. In de nieuwsbrief vertelt de organisatie er van alles over.

Om 19.00 uur worden de Streekdagen geopend door de Burgemeesters van Altena. "We verwachten op vrijdag ongeveer 45 sport- en supersporttrucks. Op zaterdag is er weer een vol programma met standaard sport en oldtimer tractoren, die hun vermogen op de baan proberen te zetten."

De Dierenshows en tentoonstellingen zijn dit jaar zeer uitgebreid. In de tenten zullen keuringen plaats vinden van geiten en schapen. Ook zullen er meerdere dieren tentoongesteld worden zoals runderen, konijnen, pluimvee, maar ook uilen. De demonstraties, wedstrijden en shows op het achterste gedeelte van het terrein zijn ook zeer uitgebreid. Zo is er voor elk wat wils.
" Er zijn dit jaar maar liefst drie ringen: Mennen, vaardigheden en marathon. Verder Tuigpaarden; Hackney,s, Friesen en Belgische trekpaarden.
en verschillende demonstraties, waaronder het Terriër racing team en een spectaculaire show met soldaten uit de tijd van Napoleon." 
Dit jaar wordt er ook een streekrubriek gehouden voor alle menners en ruiters uit de streek die zich graag aan het publiek willen laten zien. Zowel aangespannen als onder het zadel.

Meedoen
Lijkt het je leuk om als combinatie mee te doen in een streekrubriek op de streekdagen in Almkerk, geef je dan op voor 15-8-2013 via bfgsbarto@hotmail.com of Nel van Kuyk: 0183-442114. De datum is zaterdag 07-09-2013. Tijd: 13.30 -14.00. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen beschikbaar.

Ook de Zuid Nederlandse Geitenkeuring is in volle voorbereiding. Zo worden negentig geiten verwacht van de vijf erkende Nederlandse
rassen.
De Nederlandse MicroPulling Organisatie komt dit jaar weer naar Almkerk om daar haar kunsten te vertonen. Zij waren in 1994 voor het laatst in Almkerk en hebben er heel veel zin in.

Vol
"De standruimte is bijna helemaal vol, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, als je nog iemand weet die standruimte wil huren kunnen ze altijd met Christian contact opnemen (06-11182015).  We hebben er dit jaar een geweldige nieuwe sponsor bij: Univé Rivierenland. Wij zijn alle sponsoren weer dankbaar voor hun bijdrage aan het evenement!"

Kijk ook in De Agenda op Woudrichem.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.