donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Derde Altenase Molendag is op 5 oktober

24 juli 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Op zaterdag 5 oktober wordt voor de derde de Altenase Molendag gehouden. Deze regionale molendag, die eens in de drie jaar wordt gorganiseerd, is voor iedereen die de molens wil bezoeken vrij toegankelijk.

Voor het eerst doen alle negen molens van Molenstichting Land van Heusden en Altena en Korenmolen Nooit Gedagt in Woudrichem mee. Deze keer zal bijvoorbeeld ook de Zandwijkse molen in Uppel voor het eerst de deuren openen. Waar tijdens de vorige editie in 2010 de Zandwijkse, Uitwijkse en Vervoorne molen slechts gedeeltelijk of zelfs helemaal niet mee konden doen, zullen ze deze keer volledig maalvaardig zijn. Uiteraard zijn deze molens ook te bezichtigen.

Alle molens zullen van 10:00 uur tot 17:00 uur geopend zijn voor publiek. De Molenstichting laat weten: "De organisatie van deze molendag en de molenaars hopen u te mogen ontvangen op hun molens."

Tentoonstelling

Nieuw dit jaar is de tentoonstelling over de geschiedenis van de (verdwenen) molens van de Vierbansboezem bij Dussen en Almkerk waar nu alleen nog de Noordeveldse molen aan herinnert.
Aan de hand van oude foto's, verhalen, topografische kaarten en andere informatie wordt een beeld gegeven over de geschiedenis van dit gebied. Deze tentoonstelling is van Jan van Mersbergen en is te bezichtigen in de gerestaureerde noodwoning bij de Witte Molen in Meeuwen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.