zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

'Piek mazelenepidemie na de zomer'

24 juli 2013 (door WerkendamNet)

REGIO - Ziekenhuizen in en rond de zogeheten Bible Belt bereiden zich voor op een piek in de mazelenepidemie. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat het aantal besmettingen na de zomer flink zal oplopen, aldus het AD afgelopen maandag.

De ziekenhuizen in de Bible Belt, de geografische band die loopt van het westen van Overijssel naar Zeeland, werken aan een draaiboek om de piek op te vangen. Personeel van risico-afdelingen, zoals intensive care en neonatologie, wordt ingeënt en ziekenhuizen bieden extra vaccinaties aan. Ook wordt personeel geïnstrueerd hoe te handelen als een mogelijke patiënt zich meldt. 'Bij de vorige epidemie verliep het op vergelijkbare wijze," zegt een woordvoerder van het RIVM tegen de krant. "Wij verwachten om die reden een piek tegen het najaar."

Onder meer het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht treffen voorbereidingen.

Toename
Sinds begin mei tot afgelopen donderdag is bij 466 mensen mazelen geconstateerd. Het aantal gevallen van mazelen liep achterliggende periode gestaag op. De afgelopen week werden 145 nieuwe gevallen vastgesteld. (Novum)

Lees meer over:

Altena mazelen epidemie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.