woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Top tien finish voor Renzo van Emmerik

23 juli 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN / ASSEN - Op het TT-circuit van Assen heeft Renzo van Emmerik tijdens de OW Cupraces van 20 juli een tiende positie behaald in de SuperCup 600 op de Suzuki GSX-R600 van het Vetos Bouman Racing Team.

Na een lange race-pauze van zeven weken was het belangrijk dat er eerst weer wat ritme zou worden opgebouwd en daarvoor werd op 19 juli een CRT circuitdag gebruikt om extra te kunnen trainen. Onder de (eindelijk) zomerse omstandigheden kon Renzo goed werken aan zijn lijnen en de door ONK-rijder Peter Schalken ingefluisterde tips in praktijk brengen.

Op de racedag op 20 juli was hij daardoor goed voorbereid voor de kwalificaties. Mede door de kleine aanpassingen aan de setup van John Broeren van JJ Suspension voelde de motor goed aan en kon Renzo zijn pr weer wat aanscherpen en dat tempo een aantal ronden vasthouden.
Vanaf een negentiende startpositie was het dringen geblazen in het grote veld maar hij kon zijn startpositie in de eerste ronde vasthouden. Toen hij wat vrij baan had kon hij wat posities winnen en probeerde hij het racetempo van de kwalificaties op te pikken.
Op driekwart van de race begon de achterband echter zijn grip te verliezen wat tot enkele hachelijke momenten leidde. Hierdoor moest hij het tempo wat laten zakken. In de laatste bocht van de race moest hij nog een plaatsje afstaan maar na aftrek van de drie buiten mededinging meerijdende ONK-rijders bleek dat hij zijn eerste top tien finish had behaald in de SuperCup 600.

Tevredenheid alom, ook onder de vele meegereisde familie en vrienden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.