vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Ondanks beginnende droogte voldoende water voor agrariërs in rivierengebied

20 juli 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA REGIO - In het beheergebied van Waterschap Rivierenland is ruim voldoende water aanwezig in de polders om de agrariërs maximaal te bedienen. Ondanks de beginnende droogte zijn er nu dus geen beperkingen voor het besproeien van de gewassen.

Het waterschap heeft vorige week al het peil van de poldersloten in een groot deel van het rivierengebied wat verhoogd. Daar gaat deze week nog een schepje bovenop. Op deze manier wordt de bovengrens aangehouden die toegestaan is volgens de peilbesluiten. Hierdoor is er water genoeg voor iedereen. Wel is soms afstemming nodig tussen de agrariërs binnen eenzelfde peilvak, zodat ze niet allemaal tegelijk water aan de sloten onttrekken. Er is water genoeg voor iedereen, maar niet op hetzelfde moment. Het waterschap kan voldoende water vanuit de grote rivieren het gebied inlaten om in de extra waterbehoefte te voorzien.

Voor de komende tien dagen wordt weinig neerslag verwacht, terwijl het redelijk warm blijft. In verband met deze situatie blijft het waterschap extra alert.

 

Lees meer over:

Altena Droogte water
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.