donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Micha Boy de Waal ten val in Finland

16 juli 2013 (door AalburgNet)

VEEN / FINLAND: Het HSF Logistics Motorsport Team heeft tijdens de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Finse Hyvinkaa succes en tegenslag gekend. Micha Boy de Waal zat er goed bij in de finale maar kwam in aanraking met Brian Bogers en kwam hard ten val. Hierbij verloor hij veel tijd en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. Na nog een valpartij werd Micha Boy uiteindelijk op een negentiende plaats afgevlagd.a

Toen het starthek in de finale naar beneden klapte, kwamen de beide rijders goed weg. Micha Boy kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen maar verloor in het heetst van de strijd een aantal plaatsen in de beginfase. Toch bleef Micha Boy goed rond de vijfde plaats rijden maar in een duel op het scherpst van de snede kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Micha Boy had zich hierbij flink bezeert en het duurde lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en kwam in een hoog tempo terug naar voren. Echter toen hij net terug was in de punten, maakte hij opnieuw een fout en viel een aantal plaatsen terug. Micha Boy gaf niet op en kwam in het resterende deel van de wedstrijd toch nog terug naar een negentiende plaats. Rene Albers kende een hele sterke beginfase en na de valpartij van Micha Boy kwam hij aan op een zesde plaats. Een aantal ronden wist hij stand te houden op deze positie en vervolgens reed hij lang in de top tien. Echter in het tweede deel van de wedstrijd verloor hij zijn ritme en moest hij het tempo een klein beetje laten zakken. Dit kostte hem een aantal plaatsen maar toch wist Rene op een vijftiende plaats over de finish te komen en scoorde hiermee zes EK punten.

Tsjechië
In de tussenstand om het Europees Kampioenschap MX2 bezet Micha Boy de zevende plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in Tsjechië..p ver (MBdW)der in Loket, Tsjechie.

Lees meer over:

sport micha boy de waal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.