vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Showkorps Wilhelmina (bijna) klaar voor WMC Kerkrade

16 juli 2013 (door WerkendamNet)

 

SLEEUWIJK - Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk vertrekt komende zondag 21 juli met veel ambities en ondersteunt door ongeveer 80 supporters richting het Parkstad Stadion in Kerkrade voor het  Wereld Muziek Concours (WMC) aldaar.

In 2001 nam Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk voor het eerst deel aan het WMC bij het onderdeel marswedstrijden. Met 86,9 punten werd direct een gouden plak behaald en eindigde het Showkorps in de top vijftien van de eindklassering. Dat beviel zo goed dat in 2005 de tweede deelname aan het WMC volgde, waar weer dik 86 punten werden gescoord, goed voor een gouden plak en weer een plaatsje bij de beste vijftien van het WMC. In 2009 reisde het Showkorps weer af naar Kerkrade om daar aan zowel de mars- als showwedstrijden deel te nemen. Bij de marswedstrijden werd ditmaal een totaal van 89 punten behaald en een eindklassering in de top tien. Bij de showwedstrijden ging het nog beter, want in de First Division (de Jupilerleague van het WMC) werd de muzikale trots van Sleeuwijk Wereldkampioen.

Vanwege de nieuwe jureringsmethodiek (het zogenoemde One World System) koos het korps er dit jaar voor weer aan de marswedstrijden deel te nemen.

Voorbereiding
Als laatste voorbereiding op de WMC-deelname 2013 wordt op vrijdag 19 juli aanstaande (vanaf 20:00 uur) een try-out verzorgd op het voetbalveld van VV Sleeuwijk (vierde veld, bereikbaar via het poortje aan het einde van de nieuwe parkeerplaats).
Tijdens de try-out zal het instructieteam van Showkorps Wilhelmina eerst uitleg geven over hoe het korps is klaargestoomd voor de deelname aan het WMC 2013. Daarna is het de beurt aan de leden om u te laten zien welk WMC-parcours er moet worden gelopen. Hierbij krijgt u niet alleen de verplichte figuren te zien, maar wordt ook het WMC-repertoire (Withe Russian, Constellation en JBW-mars) ten gehore gebracht.

Showkorps Wilhelmina hoopt u allen te verwelkomen vrijdag 19 juli bij de try-out, maar ook om de leden van het Showkorps uit te zwaaien naar het WMC 2013.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.