donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Historisch zeilschip Helena bezoekt Visserijdagen

16 juli 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zeilschip Helna, een uniek monumentaal rivierzeilschipm bezoekt Woudrichem ter ere van de Visserijdagen en u kunt meezeilen.Tijdens de Visserijdagen is de ‘Helena’ op zaterdag te bezichtigen. Het schip ligt afgemeerd aan de Maassteiger. Vanuit daar worden tochten gemaakt over de rivier.

Gasten mogen onder begeleiding van de professionele bemanning meehelpen met het hijsen en strijken van de zeilen, het bedienen van de lieren van de zijzwaarden en proberen het schip te sturen met behulp van het enorme helmhout.

Programma open schip en meevaren
Op zaterdag is het schip te bezichtigen tussen 10:00 en 14:00 uur. Daarnaast kunt op deze dagen meevaren van 14:00-15:30 uur en 16:00-17:30 uur. Het ‘open schip’ is gratis. Een vaartocht kost €15,- per persoon voor volwassenen en €12,50 voor kinderen. U kunt  reserveren aan boord van het schip, tijdens de open schip uren of vooraf via info@rivierzeilen.nl.

De tweemast stevenaak Helena is in 1875 gebouwd voor de vaart op de rivieren en is het oudste ijzeren zeilende binnenvaartschip van Nederland. Varen met de mooie ‘Helena’ is een unieke belevenis.

Zie ook de site van de Visserijdagen.

Lees meer over:

visserijdagen helena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.