dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

De vos is los in de Vesting

16 juli 2013 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK / WOUDRICHEM - De vakantie staat weer voor de deur en vrijdag 19 juli is de laatste schooldag. Dat is ook voor BS Oudendijk het geval. Maar niet voordat de kinderen een gezellige ochtend hebben beleefd. Traditiegetrouw wordt deze laatste schooldag op een gezellige manier afgesloten.

Dit jaar houdt de school met de kinderen een vossenjacht in de Vesting van Woudrichem. "Wij willen u dan ook vragen uw kind(eren) niet naar school maar naar de Vesting te brengen. De kinderen worden daar om 8.30 uur in de speeltuin verwacht."

Dat moet dan vast een gezellige ochtend worden. Vanaf 12.00 uur zijn de kinderen vrij en gaat hun vakantie beginnen.

Vossenjacht
Een Vossenjacht is een speurtocht,  maar in plaats van op zoek te gaan naar posten moeten de kinderen in een bepaald gebied op zoek gaan naar 'vossen'. Dit zijn veelal volwassenen, meesters, juffen en / of ouders, die zijn verkleed in tamelijk opvallende kleding en die zo bijvoorbeeld een bepaald beroep voorstellen. Van die 'vossen' moeten de kinderen een stempel of iets anders zien te bemachtigen. Wie van de kinderen uiteindelijk de meeste 'vossen' heeft weten te vinden, is winnaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.