zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Bijen strijken opnieuw neer in Genderen

13 juli 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - Nadat vorige week zondag aan de Tol een bijenvolk aangetroffen werd, zag een inwoonster van Genderen vrijdag op vrijwel dezelfde plaats weer een bijenzwerm hangen. Deze zwerm werd zaterdag door een imker uit Wijk en Aalburg geschept. Dat in goed overleg met een Genderense imker. De nu aangetroffen zwerm was een stuk kleiner dan die van afgelopen week.

Lees hier verder...

Zwermen
Wanneer bijen gaan zwermen betekent dat de geboorte van een nieuw volk. Een deel van een bijenvolk verlaat dan de korf om een nieuw volk te vormen. In de praktijk wordt er door imkers vaak ingegrepen om een zwerm te voorkomen en wordt er een "kunstzwerm" gemaakt. Dit verhindert wel de zwermdrang van een volk.
 

Lees meer over:

Genderen zwermen bijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.