vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie arresteert twee vrouwelijke woninginbrekers

13 juli 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Raamsdonksveer: Dankzij een scherpe getuige kon de politie twee vrouwelijke woninginbrekers inrekenen. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Ede en een 26-jarige vrouw ui Arnhem. Het duo wordt verdacht van een inbraak in Werkendam en een inbraak in Raamsdonksveer. De gestolen buit werd bij hen teruggevonden. Beide vrouwen zitten vast.

De zaak kwam aan het rollen dankzij een scherpe getuige. De vrouw zat omstreeks 11.00 uur op afstand met een verrekijker uit het raam te kijken, toen ze inbraak opmerkte. De twee vrouwen braken in bij een woning aan de Sigmonstraat in Werkendam. Daarbij zag de getuige hoe ze de deur forceerden en enkele keren de woning binnen gingen. De getuige waarschuwde direct de politie en gaf de signalementen en het merk en het kenteken van de auto door.

Arrestatie
De gemeenschappelijk meldkamer liet diverse agenten de omgeving op strategische punten afzetten. De bewuste auto, een groene Seat Cordoba, werd vervolgens op de A-59 bij Sprang-Capelle onderschept en aan de kant gezet. Beide vrouwen werden meteen gearresteerd.

Nog een inbraak
Later op de dag, rond 13.30 uur kwam er een melding binnen van een gepleegde woninginbraak aan het Tolburgplein te Raamsdonksveer. Hier was ingebroken tussen 11.00 uur en 12.30 uur tijdens de afwezigheid van de bewoner. Buren gaven een signalement door dat overeen kwam met de eerder opgepakte vrouwen. Ook werd er in hun auto buit van beide inbraken terug gevonden. De bewuste auto is overigens op diverse plaatsen in Nederland onder verdachte omstandigheden gesignaleerd. De twee verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis gesteld.

112 - daar vang je boeven mee!
De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Lees meer over:

Politie Arrestatie inbrekers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.