dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos start petitie om Tour te kunnen rijden

12 juli 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Marianne Vos en haar vrouwelijke collega’s willen volgend jaar de Ronde van Frankrijk rijden, zo meldt de Nederlandse Volkskrant. Vos, olympisch en wereldkampioene op de weg, heeft samen met de rensters Emma Pooley, Kathryn Bertine en Chrissie Wellington een petitie gestart om de organisatie van de Tour ervan te overtuigen een vrouwelijke variant van La Grande Boucle in het leven te roepen.

‘We roepen al langer dat we dezelfde wedstrijden als de mannen willen rijden’, zegt Vos. ‘Nu zijn we ook overgegaan tot actie. Met de Tour aan de gang leek dit ons het ideale moment om een petitie te starten. Volgend jaar is misschien nog kort dag, maar we hopen wel dat onze actie de bal aan het rollen brengt.’

Variant
In het verleden werd er al een vrouwelijke variant van de Tour georganiseerd. Deze Tour cycliste féminin verdween na 2009 echter van de kalender wegens organisatorische problemen. Sinds 2006 bestaat er wel een kleinschaligere variant van deze vrouwelijke Tour de France: de Route de France féminine. Met de Giro Donne kent de Ronde van Italië wel een jaarlijkse, én succesvolle, variant. (Nieuwsblad.be - foto Aalburg.net)

Vul onder deze link ook de petitie in...

 

Lees meer over:

sport Marianne vos
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.