dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Brede school Giessen/Rijswijk gaat er komen

12 juli 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / RIJSWIJK - Gemeente Woudrichem, het lokale schoolbestuur, Stichting Eén Giessen-Rijswijk en Woonlinie werken aan een brede school voor de dorpen Giessen en Rijswijk. De handtekeningen onder de intentieovereenkomst zijn inmiddels gezet. Het streven is om de brede school in 2015 gerealiseerd te hebben.

Nadat in het najaar van 2012 de gemeenteraad instemde met de ontwikkeling van de brede school door Woonlinie, is nu een volgende belangrijke stap gezet. Met vijf partijen die een ruimte willen huren in het nieuwe gebouw is een intentieovereenkomst getekend. De partijen spreken uit zich gezamenlijk in te gaan zetten voor de komst van de nieuwe brede school.

In de brede school, die gebouwd gaat worden op de huidige voetbalvelden van VV Rijswijkse Boys, komen basisscholen De Kandelaar en De Ganzenhof die straks als één school verdergaan, een kinderopvang, een fysiotherapeut, een bibliotheek en een logopedist. Woonlinie wordt eigenaar van het pand en begeleidt de ontwikkeling en bouw. De gemeente Woudrichem heeft de eindregie. Het streven is om de brede school in 2015 gerealiseerd te hebben.

Handtekeningen
De partijen die een ruimte gaan huren in de nieuwe brede school hebben op donderdag 11 juli 2013 in basisschool De Kandelaar in Rijswijk hun handtekening onder een intentieovereenkomst gezet. Daarmee zegden zij toe zich gezamenlijk in te zetten voor de tot standkoming van de brede school.
De ondertekenaars waren onder meer wethouder Bergsma van de gemeente Woudrichem, directeur Van den Heuvel (bestuurder Woonlinie), de voorzitter van het schoolbestuur Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs Giessen-Rijswijk, Nicky ’t Lam (daarmee vertegenwoordigend de basisscholen De Kandelaar en De Ganzenhof)

Peter van den Heuvel zei bij de ondertekening dat de prilste jeugd een goede plek krijgt om te ontwikkelen. Wethouder Bergsma voegde eraan toe dat er écht wat gaat gebeuren in Giessen en Rijswijk en dat zo’n investering 'best bijzonder is in deze tijd.'

Lees meer over:

brede school Giessen Rijswijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.