zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Vier bekers in Open Water voor Biesboschzwemmers

11 juli 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een groep van zestien zwemmers heeft deelgenomen aan de eerste open water wedstrijd van Brabant van dit jaar. Dit was de eerste van de vijf meetellende wedstrijden. Er volgen nog wedstrijden in Vught, Oirschot, Oosterhout en de cyclus sluit af in Hank. De wedstrijd in Hank wordt georganiseerd door de Werkendammers. In Appeltern werden vier prijzen binnengehaald en eindigde nog 7 zwemmers bij de beste 10.

Thomas Zielhorst liet zien dat hij bij de jongens van 15 en 16 jaar tot de top behoort. Hij wist naar een keurige tweede plaats te zwemmen in een tijd net boven de 13 minuten. Later op de 500 rugslag wist Thomas naar een keurige derde plaats te zwemmen.

Sanne van de Pol en Leendert Paans verrasten beide met een plaats bij de beste drie. Leendert werd tweede op de 500 vrije slag door ruim anderhalve minuut van zijn beste tijd ooit te halen. Sanne bleef met haar tijdsverbetering van ruim een minuut hierbij niet achter op de 1000 meter vrije slag. Zij werd met deze prestatie derde bij de meisjes 15 en 16 jaar.

Xander Korsman werd op de 1000 meter schoolslag derde in een tijd net boven de 20 minuten. Xander zwom voor het eerst de 1000 ‘school’ en mocht dus tevreden zijn. Hij had echter de pech dat er in zijn categorie maar 2 prijzen waren en dus ging hij met lege handen naar huis.

Polsbandje
Top tien noteringen waren er voor Chimène, Larissa en Erik Huisman, Nick Lisman, Hannelie de Raad, Lukas Schmidt en Laura Verhoeven. Lukas had de pech dat zijn polsbandje voor de tijdsregistratie los liet anders was hij hoger geëindigd.

De prestaties van Chantal Paans (bijna 2 minuten sneller dan twee jaar geleden), Ilse van de Pol, Anne-Lize de Raad (bijna 50 seconden sneller dan ooit), Jan-Pieter de Raad en Julia Verhoeven waren ook goed, maar helaas eindigden zijn buiten de top tien.

Wedstrijd
De volgende wedstrijd in Brabant is op zondag 18 augustus in De IJzeren Man te Vught. Dan zal er ook deelname van de Werkendammers zijn, maar de groep is dan waarschijnlijk ten gevolge van de vakantie kleiner. De komende maanden zal men achter de scherm ook nog druk bezig zijn met de eigen wedstrijd op 14 september in De Kurenpolder te Hank.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.