Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Nieuwe Molenhuis in Veen officieel opgeleverd

10 juli 2013 (door AalburgNet)

VEEN - Het nieuwe Molenhuis aan de Maasdijk in Veen is klaar. Woonlinie realiseerde er zes nieuwe huurwoningen. Het is gebouwd met authentieke details en originele materialen, met een prachtig resultaat. Maandag 8 juli 2013 vond de officiële oplevering plaats. Wethouder Sylvana De Backer en directeur bestuurder Peter van den Heuvel van Woonlinie overhandigden de sleutels aan molenaar Sven Verbeek.

Het Molenhuis is gelegen naast de molen aan de Maasdijk in Veen en een beeldbepalend pand voor Veen. Het is in 2012 neergehaald om plaats te maken voor nieuwbouw. Woonlinie heeft het pand opnieuw laten opbouwen, zodat het ruimte geeft aan zes huurappartementen. Het Molenhuis is bereikbaar vanaf nieuwbouwplan Den Eng.

Tevreden
Omdat het gaat om een herbouw, moeten oude details, verhoudingen en materialen in ere gehouden worden. De appartementen zijn dan ook gebouwd in een oude boerderijstijl. Architect Van der Padt & Partners uit Giessenburg tekende het ontwerp van het Molenhuis. Alm Bouw uit Giessen is de aannemer en Woonlinie een tevreden opdrachtgever, ook omdat toekomstige huurders blij zijn met de woningen, zo bleek uit een kijkmiddag die Woonlinie 17 juni organiseerde voor de toekomstige bewoners.

Sleutel
Onder een strak blauwe hemel overhandigden Wethouder Sylvana de Backer en Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder van Woonlinie, de eerste sleutel officieel aan één van de bewoners van het Molenhuis, molenaar Sven Verbeek. Een mooi moment, dat extra werd benadrukt door de feestelijk draaiende molen. Vanuit zijn appartement kijkt Verbeek straks op ‘zijn’ molen. 'Prachtig', vindt hij. Ook andere huurders die aanwezig waren, zeiden blij te zijn in dit bijzondere gebouw te kunnen gaan wonen. (Foto Woonlinie)

Lees meer over:

molenhuis veen woonlinie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.