vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Nieuwe mace voor tamboer-maître Showkorps Wilhelmina

10 juli 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Nadat eerder dit jaar het volledige Showkorps Wilhelmina in een nieuw uniform werd gestoken en de slagwerkers zijn voorzien van nieuwe trommen, was er nóg een grote verassing, dit keer voor de maître van het Sleeuwijkse showkorps.

Aan het einde van de gebruikelijke repetitie op de donderdagavond in De Bolderik in Sleeuwijk kreeg de tamboer-maître een volledig nieuwe mace uitgereikt uit handen van Henk Zwijnenburg, mede-eigenaar van Metaal Techniek Moree. Showkorps Wilhelmina laat weten: "Wij willen Henk Zwijnenburg en Metaal Techniek Moree daarom hartelijk bedanken voor deze mooie gift die wij hebben mogen ontvangen. De premiere was op 6 juli tijdens Taptoe Brugge en deze is goed verlopen."

Een mace is de stok van een tamboer-maître, waarmee de maat en de te spelen muziek van de drumband wordt aangegeven. Tijdens shows wordt de mace vaak zeer hoog in de lucht gegooid om daarna door de tamboer-maître weer te worden opgevangen.

Wereld Muziek Concours
Na deze laatste vernieuwing binnen het showkorps kan men zich nu volledig gaan richten op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, waar Wilhelmina op 21 juli aanstaande deelneemt aan de marswedstrijden.

(Foto Wilhelmina Showkorps)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.