vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Phil Ruitenberg verliest zwaar op punten

10 juli 2013 (door WerkendamNet)
SLEEUWIJK - Phil Ruitenberg heeft afgelopen zaterdag in Blokzijl belangrijke punten verspeeld in de strijd om het Nederlands kampioenschap 50 cc wegrace. 
 
Voor Phil Ruitenberg begon het in de eerste vrije training al meteen verkeerd, een stukgelopen lager zorgde ervoor dat hij lopend in de pits terugkeerde.Na in de tijdtraining de tweede tijd te hebben geklokt op zijn reserve machine begon hij onder schitterende weersomstandigheden aan de eerste manche met zijn inmiddels van een reserve motorblok voorziene eerste machine, al vrij snel werd duidelijk dat de Derbi niet goed liep waardoor Phil steeds verder terug zakte om uiteindelijk als zesde over de meet te komen.Na controle door de monteurs werd de oorzaak niet echt duidelijk en besloot Geert Jellema om een motorblok opnieuw op te bouwen voor de tweede race, samen met zijn monteurs die geroutineerd te werk gingen stond er ruim op tijd weer een strijdwapen gereed voor Phil Ruitenberg.
 
Geslonken
De start van race twee bracht Phil als derde bij de eerste bocht waarna het lange rechte stuk volgde, aan het einde hiervan besloot Phil allebei de concurrenten die voor hem reden Jonkers en van Melzen er in één keer uit te remmen maar dit pakte totaal verkeerd uit en Phil smakte hard tegen het asfalt. Gelukkig bleef de schade beperkt en kon Phil zijn weg vervolgen om aan een fenomenale inhaalrace te beginnen, in de 21 ronden tellende race wist hij van een vijftiende naar een vijfde plaats te rijden wat ook aantoonde dat de Derbi weer prima liep.
Grootste concurrent in de titelstrijd Dennis van Melzen won nadat hij race één al had gewonnen ook de tweede race en zorgde er dus voor dat Phil zijn voorsprong in de stand om het kampioenschap behoorlijk is geslonken. Phil Ruitenberg staat wel nog steeds bovenaan, maar kan zich in de vier nog resterende wedstrijden niet al te veel fouten of pech meer veroorloven, want in Blokzijl bleek dat de concurrenten meteen toeslaan.
 
De volgende wedstrijd wordt verreden op de Juniortrack bij het TTcircuit in Assen op 10 augustus en deze race telt wel weer mee voor het Molenaar NSF100 championship, voor meer informatie over team Ruitenberg kijk op www.philracing.nl. (Archieffoto Phil Ruitenberg)

Lees meer over:

phil ruitenberg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.