vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Meld uw vakantie bij de politie in Altena

9 juli 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Als u op zomervakantie gaat, meld dit dan een week voor uw vertrek bij de politie via 0900-8844. U kunt ook een formulier invullen op het politiebureau. Door uw melding weet de politie dat u weg bent en wie uw sleutelhouder is, mocht er zich iets voordoen bij uw woning.

De politie zal uw huis niet extra bewaken maar wel betrekken in het normale surveillancepatroon. Inbrekers hebben geen vakantie. De zomer is een ideale tijd om in te breken, als mensen op vakantie gaan. Zorg dat uw woning tijdens uw vakantie een bewoonde indruk maakt.
Laat de post opruimen en zet de planten niet midden in de kamer zodat de buren ze makkelijk water kunnen geven. Een tijdschakelaar waardoor automatisch het licht op bepaalde tijden aan- en uitgaat is ook handig.
Spreek op uw voicemail niet in dat u met vakantie bent en wees u ervan bewust dat de moderne inbreker ook uw social media in de gaten houdt. Laat op geen enkele manier merken dat uw op vakantie bent via social media als facebook of twitter.

Site
De politiewebsite www.politie.nl vertelt u wat u zelf tegen inbrekers kunt doen. Wees alert op deze zaken en maak het de inbreker lastig. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Vooral bij warm weer staan ramen en deuren vaak open. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe.

Lees meer over:

Politie vakantie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.