zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

De Tobbers kampioen bij waterpolotoernooi Z.V.D.O.74

9 juli 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen zaterdag 29 juni werd voor de negende keer het amateur waterpolotoernooi gespeeld in zwembad Veldzicht. Negen teams hadden zich ingeschreven voor dit toernooi, georganiseerd door Z.V.D.O.'74. Traditiegetrouw bestaan de teams uit mensen die nog nooit waterpolo gespeeld hebben, begeleid door éen of twee ‘echte’ waterpolospelers of zwemmers.

Het zonnetje was 's middags gelukkig gaan schijnen waardoor het aangenaam toeven was in het water. De teams waren opgedeeld in twee poules, zodat elk team drie of vier poulewedstrijden kon spelen. Poule A bestond uit de Tobbers (een afvaardiging uit Babyloniënbroek), ZV Zaltbommel (de zwemvereniging uit Zaltbommel), de Aardbeien (werknemers van het bedrijf de Ruiter Aardbeien uit Genderen), Gebr Stuij Hoveniers en de Masters (master zwemmers van ZVDO'74). Poule B bestond uit Veni Vidi Vici (een jonge enthousiaste groep vrienden uit Andel), de Selectie (de wedstrijdzwemmers van ZVDO'74) en de jonge teams van de Smurfen (vriendengroep uit Andel) en El Tigres Flotantes (vriendengroep uit Babylonienbroek).

Winnen
De wedstrijden verliepen voorspoedig. Ook dit jaar bleek dat er niet zomaar wat dobberen bij was. Men kan zich nog zo voornemen om het rustig aan te doen, maar eenmaal in het water gaat het toch om het winnen. In poule 1 was er een spannende en fantatieke strijd omdat vier van de vijf teams het tot de halve finales schopten. De Tobbers hadden zich beter toppers kunnen noemen. Met gemak wonnen zij de poulewedstrijden en gingen ze als winnaar van Poule A naar de halve finales. De Aardbeien werden tweede in de poule. In poule 2 bleek als snel dat Veni Vidi Vici onverslaanbaar was, samen met El Tigres Flotantes veroverden zij een plek in de halve finales.

Net na half 8 werd bekend hoe het verloop van de finale wedstrijden eruit zou zien. De halve finales werden gespeeld tussen de Tobbers en El Tigres Flotantes. Een onderling 'Broeks' duel. De jeugd bood moedig weerstand maar verloor nipt van de Tobbers. Veni Vedi Vici moest na een enthousiaste strijd ook het hoofd buigen voor de Aardbeien van de Ruiter.

BBQ
Terwijl de ploegen die al uitgespeeld zijn hongerig bij de BBQ staan en genieten van een welverdiend drankje was daar het moment waar we allemaal op hadden gewacht... wie mocht zich kampioen van 2013 noemen. De finale was een zeer spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. De Tobbers lieten zien net iets sterker te zijn en werden kampioen. De prijsuitreiking volgt en dan kunnen ook de finalespelers zich tegoed doen aan de BBQ.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.