dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

ANBI status voor Stichting Brood voor Weeskinderen

8 juli 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Stichting Brood voor Weeskinderen (SBW) heeft van de belastingdienst de zogenaamde status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) ontvangen. Nu heeft de stichting de kans om het dankbare werk van de inmiddels overleden bakker C. Schook (Babylonienbroek) voort te zetten. Schook begon in 2009 een gemeenschap te helpen door ze iets te leren.

Door middel van een bakkerij tracht de stichting de gemeenschap te verbeteren. Enerzijds door het ondersteunen van een weeshuis met voedsel uit de bakkerij. Anderzijds door de mensen werkzaamheden te leren. Door het werk krijgen ze de mogelijkheid om zichzelf en families te onderhouden. De stichting richt zich op de begeleiding van voorgaande trajecten en bijscholing op vakgebied.  De stichting verricht werk in Burundi (Midden-Afrika) met een bakkerij en weeskinderen.

Speerpunt
Als speerpunt hebben ze daarom dat er geen geld wordt geschonken, maar middelen om zelf geld te genereren (onder andere bakkerijmachines en vakkennis). Eind 2013 hopen ze een nieuwe goederencontainer te sturen, ter verbetering van de bakkerij en leefomstandigheden van weeskinderen. De leden van de stichting gaan op eigen kosten daarheen om het project te ondersteunen. Voor het verschepen van de container is echter ook nog een bedrag van € 6.000,- nodig.

Steun
Wellicht heeft u de mogelijkheid om de stichting te ondersteunen. Dat kan door een bedrag over te maken naar NL38RABO012898971. Elke bijdrage is welkom. Voor meer informatie kunt u bellen naar Hans van Ballegooijen: 0416-696088 of Anton Vos: 06-12096875.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.