dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

'Snoei uw groen'

6 juli 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Maandag 1 juli is de gemeente gestart met het knippen van de hagen en overhangend groen. We zijn begonnen in Dussen en hopen zo via Hank, Nieuwendijk, Werkendam en uiteindelijk Sleeuwijk alle hagen binnen uiterlijk drie weken geknipt te hebben.

De gemeente roept u op om bij het onderhouden van uw tuin het overhangende groen weg te snoeien. Dit zijn de bomen en struiken die over de erfafscheiding heen hangen op de stoep of de straat. Vooral op een smalle stoep belemmert dit de doorgang en kan het hinderlijk en gevaarlijk zijn. Zeker mensen met een beperking hebben hier last van. Wij hopen uw medewerking.
 
Melden
Als er plekken zijn die door de gemeente niet goed gesnoeid of overgeslagen zijn, meldt het ons. Dit kan via de website:www.werkendam.nl/Meldingen of telefonisch tijdens kantooruren: (0183) 50 72 00.
 
Controle
Tijdens en na het snoeien zal de gemeente het overhangende groen controleren. 'Als we vaststellen dat bomen of struiken over de erfafscheiding hangen, doen we een brief in de bus met het verzoek de beplanting te snoeien. Algemene regel hierin is dat de vrije doorgang op de weg en de stoep gewaarborgd moet worden.'

Lees meer over:

snoeien groeien
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.